Категорії Інформація
Каси Додати подію
"Сто тисяч"
10 березня 2024

"Сто тисяч"

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Запорізький академічний театр молоді
вул. Незалежної України, 55а

Про подію

Сто тисяч

Іван Карпенко-Карий

містична історія на дві дії

тривалість вистави - 2 год. 10 хв.

Корифей українського театру І. Карпенко-Карий написав геніальний драматургічний твір, який залишиться актуальним і через століття. Сповнена шекспірівськими пристрастями п’єса точно і яскраво змальовує людські характери. А вони, в свою чергу, провокують вражаючі події.

Всі думки головного героя трагікомедії Герасима Калитки крутяться навколо одного: як дістати грошей, щоб скупити навколо всю землю. Він змушує працювати день та ніч і рідних, і наймитів. Він готовий битися до крові, аби не віддати гроші… Одне слово – одержимий! Калитка прагне швидко розбагатіти, але він переконаний, що чесним шляхом заробити неможливо. В освіту він не вірить, зверхньо ставиться до ерудованих людей, гадаючи, що наука – це дурня, яка грошей не приносить. Заради наживи він здатний піти на будь-яку аферу. І душі не пожалкує, «бо без душі, мабуть, легше, ніж без грошей», - говорить один із персонажів п’єси.

В інтерпретації молодого режисера Генадія Широченко відомий твір заграв новими фарбами, викликає безліч асоціацій із сьогоденням та підштовхує глядача до роздумів. У виставі не буде «шароварщини». Не буде й етнографічної ілюстрації з життя селян кінця ХІХ століття, оскільки йдеться про людину як таку — незалежно від її національності. Публіка побачить дивовижну містичну історію, бо коли когось охоплює шалена пристрасть, то обов’язково з’явиться таємнича сила, що потягне за собою.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код