Категорії Інформація
Каси Додати подію
22 жовтня 2019

Кармен-сюїта. Шехерезада

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Палац дозвілля «Листопад»
м. Полтава, вул. Соборності, 58

Про подію

Не пропустіть найгучнішу подію у світі балету! Катерина Кухар, Артур Гаспар та Олександр Стоянов в легендарному балеті «Кармен-сюїта. Шехерезада»! Інтригою цього вечора стане виступ одного з екс-солістів всесвітньо відомої групи «Kazaky» Артура Гаспара. Артур закінчив балетну академію А. Я. Ваганової за спеціальностю артист балету. У складі групи «Kazaky» співпрацував навіть з Мадонною, Dsquared2, Nicola Formichetti, потім успішно пріймав участь у проекті «The Great Gatsby». Він станцює роль Ескаміліо в культовому балеті «Кармен-сюїта».

Партії Кармен і Хозе виконають світові зірки балету Катерина Кухар та Олександр Стоянов. Їх запрошують танцювати на найкращі балетні сцени світу Парижу, Токіо, Шанхаю, Женеви, Риму, Мадриду, Мускату, Берліну тощо.

«Кармен-Сюїта» занурить вас у світ пристрастей. Історія про трагічну долю циганки Кармен і сліпо закоханого в неї солдата Хозе, якого вона кидає заради молодого Тореро. Любовний трикутник, який закінчується трагедією не залишить вас байдужими.

Зміст новели Проспера Меріме, що розкривається в опері в чотирьох актах, в балеті ущільнено в один.

Біля витоків задуму балету по опері «Кармен» стояла балерина Майя Плісецька. Для неї кубинський балетмейстер Альберто Алонсо склав лібрето і хореографію «Кармен-сюїти», а чоловік і композитор Родіон Щедрін написав транскрипцію до балету.

Катерина Кухар о балеті «Кармен-сюїта»: «Я дуже люблю спектакль Кармен-сюїта за його темперамент, музику Жоржа Бизе, хореографічний текст з гострою сучасною пластикою. І завжди цей спектакль танцюю з величезним задоволенням».

Шехеразада — балет на сюжет казки «Тисяча і одна ніч», якій оповідає про красномовство царівни Шехерезади, що звільнила від смерті молодих дружин Шахрияра. Балет поставив Михайло Фокін на музику симфонічної сюїти Миколи Римского-Корсакова «Шехеразада».

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код